Explore our brands

Komprimačné pásky

Tesniace komprimačné pásky ponúkajú plnohodnotnú alternatívu pre tzv. mokré tesnenie – tesnenie pomocou tmelov. Pokiaľ to totiž myslíte s utesňovaním pomocou tmelov vážne, mali by sa do špáry najprv vložiť tesniace povrazce, ktoré vďaka svojmu guľatému profilu vytvoria perfektný podklad pre následnú aplikáciu tmelu. Toto sa však na stavbách deje len veľmi zriedka. Tmel je často aplikovaný do špáry bez akéhokoľvek podkladového lôžka. Výsledkom je potom praskanie alebo odtrhávanie tmelu v špáre. Vytmelená špára skrátka nefunguje tak, ako by mala.

S komprimačnými páskami toto všetko odpadá. Páska sa vkladá do špáry v predstlačenom stave, kde pomaly expanduje. Nie je potrebné nič impregnovať alebo špáru pred aplikáciou pásky akokoľvek upravovať. Páska je neustále pružná a nikdy nepraská. Navyše je trvale odolná UV žiareniu a vďaka špeciálnej chemickej impregnácii plne vodotesná proti prívalovému dažďu až do 1050 Pa!

Bezkonkurenčnou vlastnosťou komprimačných pások je však ich schopnosť vypĺňať a tesniť široké špáry, na ktoré sú tmely prikrátke. Takéto špáry sa na stavbách obvykle vypĺňajú penami, ktoré však nie sú ani UV stabilné, ani vodotesné a ani pružné.

Komprimačné pásky sa dnes bežne aplikujú vo fasádnych hliníkových konštrukciách, drevostavbách a stále častejšie pri montáži otvorových výplní, kde kompletne nahrádzajú polyuretánovú penu.

 

Komprimačné pásky illbruck – 100% kvalita

Absolútnou jednotkou vo vývoji a produkcii komprimačných pások je illbruck – od vzniku nemecká rodinná firma, dnes súčasť americkej skupiny RPM Inc.. Dlhoročná tradícia, nemecká precíznosť a vysoká kvalita však pretrvávajú dodnes. Pásky sa vyrábajú v bavorskom Bodenwöhre, pričom všetky produkty sú pod prísnym dohľadom renomovaných inštitútov ako je MPA Bau Hannover. Takým pekným príkladom je testovanie pásky TP600 illmod 600, ktorá je už 24 rokov vystavená poveternostným vplyvom na streche výrobného závodu v Bodenwöhre. Odborníci z MPA Bau Hannover každý rok prichádzajú, aby overili jej funkčnosť na vodotesnosť 600 Pa a UV stabilitu. Už 25 rokov vykazuje táto páska 100% funkčnosť!

Produktové rady

Sortiment pások illbruck zastrešuje celý rad aplikácií a použitia. V ponuke sú pásky s rôznym stupňom spracovania – od veľmi jednoduchých, napr. TP300 až po hi-tech, napr. TP653 určených pre pasívne stavby.

 

Sortiment pások illbruck

Pracujte bleskovým tempom!

Pracujte bleskovým tempom!

Impregnované komprimačné pásky sú dnes najjednoduchším a zároveň najrýchlejším riešením utesnenia najrôznejších dilatačných špár. Takým krásnym príkladom sú okná a ich montáž do murovaných novostavieb alebo drevostavieb. Jediným produktom, napr. páskou TP652 illmod Trio+, namontujete okno za niekoľko minút a to s precíznym výsledkom. Konvenčné montážne materiály, ako je napr. PUR pena, sa vôbec nepoužijú! Odpadáva teda starosť s orezávaním a samozrejme aj s aplikáciou hydroizolačných zábran a parozábran, ktoré sú pri montáži na penu, podľa STN 73 3134, nevyhnutné.

Čisté riešenie

Čisté riešenie

Všetky pásky sú vo výrobnom závode v bavorskom Bodenwöhre vyrábané podľa medzinárodných noriem ISO 14001. Komprimačné pásky TP602 illmod MaxTP600 illmod 600TP610 illmod Eco a multifunkčné pásky TP652 illmod Trio+ sú nositeľmi certifikátu EC1PLUS (výrobky s minimálnymi emisiami škodlivých látok).


Pre zaujímavosť: výrobný závod v Bodenwöhre ročne vyrába 130 000 km pások. To je ako keby ste tri krát obišli zemeguľu!