Explore our brands

Komprimační pásky

Těsnicí komprimační pásky nabízejí plnohodnotnou alternativu k tzv. mokrému těsnění – tedy k těsnění pomocí tmelů. Pokud to totiž myslíte s utěsňováním pomocí tmelů vážně, měly by se do spáry nejprve zavést těsnicí provazce, které díky svému kulatému profilu vytvoří perfektní podklad pro návaznou aplikaci tmelu. To se však na stavbách děje jen velmi zřídka. Tmel je často aplikován do spáry bez jakéhokoliv podkladního lůžka. Výsledkem je pak praskání nebo odtrhávání tmelu ve spáře. Vytmelená spára zkrátka nefunguje tak, jak by měla.

U komprimačních pásek toto vše odpadá. Páska se zavádí do spáry v předstlačeném stavu, kde pomalu expanduje. Není nutné nic impregnovat nebo spáru nějak před aplikací pásky upravovat. Páska je neustále pružná a nikdy nepraská. Navíc je trvale UV odolná a díky speciální chemické impregnaci plně vodotěsná proti přívalovému dešti až do 1050 Pa!

Bezkonkurenční vlastnost komprimačních pásek je však jejich schopnost vyplňovat a těsnit široké spáry, na které tmely už obvykle nestačí. Takové spáry se na stavbách obvykle vyplňují pěnami, které však nejsou ani UV stabilní, ani vodotěsné a ani pružné.
Komprimační pásky se dnes běžně aplikují na fasádních hliníkových konstrukcích, dřevostavbách a stále častěji při montáži otvorových výplní, kde kompletně nahrazují polyuretanovou pěnu.

Komprimační pásky illbruck – 100% kvalita

Naprostou jedničkou ve vývoji a produkci komprimačních pásek je illbruck – až do nultých let německá rodinná firma, dnes součást americké skupiny RPM Inc. Dlouholetá tradice a německá solidnost a kvalita však přetrvávají dodnes. Pásky se vyrábí v bavorském Bodenwöhru, přičemž všechny produkty jsou pod přísným dohledem renomovaných institucí jako je MPA Bau Hannover. Takovým hezkým příkladem je testování pásky TP600 illmod 600, která je již 24 let vystavená povětrnostním vlivům na střeše výrobního závodu v Bodenwöhru. Specialisté z MPA Bau Hannover každým rokem přicházejí, aby ověřili její funkčnost na vodotěsnost 600 Pa a UV stabilitu. Již 25 let vykazuje tato páska 100% funkčnost!

Produktové řady

Sortiment pásek illbruck pokrývá celou řadu aplikací a použití. Na výběr jsou pásky s různým stupněm zpracování – od velmi jednoduchých, např. TP300 až po hi-tech, např. TP653 určené pro pasivní stavby.

Sortiment pásek illbruck

 

Pracujte bleskovým tempem!

Pracujte bleskovým tempem!

Impregnované komprimační pásky jsou dnes nejjednodušším a zároveň nejrychlejším řešením utěsnění nejrůznějších dilatačních spár. Takovým krásným příkladem jsou okna a jejich montáž do zděných novostaveb či dřevostaveb. Jediným produktem, např. páskou TP652 illmod Trio+, namontujete okno za několik minut a to s precizním výsledkem. Konvenční montážní materiály, jako je např. PUR pěna, se vůbec nepoužijí! Odpadá tedy starost s ořezáváním a samozřejmě i s aplikací hydroizolačních zábran a parozábran, které jsou při montáži na pěnu, dle ČSN 74 6077, nezbytné.

Čisté řešení

Čisté řešení

Všechny pásky jsou, ve výrobním závodě v bavorském Bodenwöhru, vyráběny dle mezinárodních standardů ISO 14001. Komprimační pásky TP602 illmod Max, TP600 illmod 600, TP610 illmod Eco a multifunkční pásky TP652 illmod Trio+ jsou nositeli certifikátu EC1PLUS (výrobky s minimálními emisemi škodlivých látek).


Pro zajímavost: výrobní závod v Bodenwöhru ročně vyrábí 130,000 km pásek. To je jako kdybyste třikrát obešli zeměkouli!