Utforsk merkevarene våre

London City Island, Storbritannia

Støpte betongstrukturer bruker illbrucks nyskapende hybridtetningsmiddel SP525

Eiendomsutvikler Ballymore har en imponerende omutviklingsplan for halvøyen Leamouth i London. Planen handler om byggingen av elleve bygninger og starter med fire høyblokker med leiligheter. De fire leilighetsbyggene bygges imponerende raskt. Bygningene har 11–18 etasjer og alle fire bygges med bærende sandwich-paneler i murstein. Boligmarkedet i London vokser raskt, men det finnes for få bygningsarbeidere i det britiske arbeidsmarkedet. Dette skaper etterspørsel etter raske og kompakte byggemetoder med minimalt av ansatte. Hurks Prefab Beton BV produserer panelene i Veldhoven i Nederland, og deretter settes de sammen på byggestedet i London.

London City Island er Ballymores prestisjetunge, støpte betongutvikling i Leamouth, E14. Med Hurks prefabrikkerte fasader ble illbruck bedt om å levere tetningsløsningen for å sikre en lufttett struktur samt en værtett løsning der det er nødvendig.

Løsningen

Illbruck SP525 Hybridtetningsmiddel – formulert og produsert i Traunreut i Bavaria.

SP525 er blitt mye brukt ved London City Island som tetningsmasse for å skape lufttetthet som tetter mellomrommet mellom vegg-vegg- og vegg-gulv-overflater innvendig. Block J har et lysfarget mursteinsmotiv, og de standard SP525-tetningsfargene ble ikke en tilstrekkelig match for den utvendige værtetningen. Illbruck påtok seg oppgaven om å produsere SP525 i en ikke-standard farge for å matche mursteinsfinishen – RAL 1013 Østershvit – og det ble gode resultater!

Teknologien

Hva er hybridteknologi? I et nøtteskall er det kjemi som gir en optimal balanse med kjemisk motstand, elastisitet, temperaturmotstand og andre mekaniske egenskaper. SP525 er miljøvennlig og brukervennlig – silikonfri, isocyanatfri, løsningsmiddelfri og VOC-fri, den er enkel å bearbeide og arbeide med og gir langvarig tetning for å oppfylle designkravene.