Utforsk merkevarene våre

Biopassivt hus, Sant Pere Vilamajor

Biopassiv enebolig, med prefabrikkert struktur i verksted, på 140 m2 i 2 etasjer. Med 3 soverom (1 suite), 2 bad, toalett, stue-spisestue med dobbel høyde med integrert kjøkken og fasilitetsrom. 

Nøkler:

  • Ventilert fasade med grått treverk behandlet i autoklav. 
  • Isolasjon med trefiber. 
  • Luftfornyelsessystem med energigjenvinning. 
  • Lufkondisjonering med kanaler for et aerotermisk system. 
  • Utvendig treverk laminert i to farger, med doble glassruter, lav emissivitet og solstyring. 
  • Metallplatetak. 
Relaterade produkter

Fleksibelt forkomprimert fugebånd med åpne celler basert på polyuretanskum.

Les mer

1-komponent fuktherdende og fleksibelt polyuretanskum for helårsbruk. Skummet leveres i trykkbeholder med freonfri drivgass og ”2 i 1”-ventil.

Les mer
Flere prosjekter

Biopassive boliger

Fremtidens hus vil være bærekraftig og  energieffektivt, og dette er noe som er klart for byggebransjen og spesielt for medlemslandene i EU. Det er derfor offentlige og private bygninger i Europa må være nesten nullforbruksbygg (nZEB). På den annen side er en av de mest populære økologiske byggestandarder de passive husene, som kjennetegnes av å være svært effektive i å generere energi, og der det er høyt nivå av komfort hjemme. Sammen med denne typen boliger har vi de biopassive husene, et ytterligere skritt mot denne modellen, men enda mer bærekraftige. 

Biopassive hus er en mer økologisk utvikling av de passive modellene, for i disse tilfellene må materialene utelukkende komme fra miljøvennlige kilder og fra resirkulerbare materialer. Det vil for eksempel si tre, saueull, leire eller halm. Materialer som cellulose, trefiber eller kork kan brukes til isolasjon i veggene. I tillegg må disse materialene ikke føre til skadelige utslipp og ha svært lave VOC-verdier

En av forskjellene mellom passivhus og biopassive hus er at de sistnevnte har bedre utnyttelse av naturlig ventilasjon og gjør bedre bruk av naturlige energikilder som sol, vann, vind og luft. Biopassive hus trenger imidlertid også mekaniske ventilasjonssystemer, som er de eneste elementene som krever energi i disse bærekraftige boligene. 

Igjen får House Habitat et nytt og vellykket prosjekt for et biopassivt hus i Sant Pere Vilamajor, som ligger i Baix Montseny, en region i området rundt Barcelona, Spania. Med det tette samarbeidet mellom de mest relevante produsentene i sektoren for økologisk konstruksjon blir vi igjen overrasket av dette katalanske selskapet som bygger sunne og energieffektive hus basert på bioklimatisk arkitektur og bruk av økologiske materialer, med nesten null forbruk av oppvarming og kjøling, som gir sine innbyggere høy livskvalitet, med oppføring av et nytt biopassivt hus som er helt integrert i det naturlige miljøet i Montseny-fjellene. 

 

Prosjekt Sant Pere Vilamajor

Ved denne anledningen har House Habitat igjen brukt illbruck for å få svar på de mange tekniske kravene i prosjektet. 

På den ene siden, og for å garantere en riktig tilkobling av vinduene til trefasaden, ble det brukt TP650Trio multifunksjonell tape, illbrucks impregnerte tape som med bare ett produkt garanterer den mest krevende oppfyllelsen av de 3 beskyttelsesbarrierene

  1. Intern barriere: lufttetthet og permeabilitet for vanndamp. 
  2. Mellombarriere: termisk og akustisk isolasjon. 
  3. Ekstern barriere: regnbestandig samt vann- og lufttetthet.   

Ingen annen løsning er raskere, mer økonomisk og sikrere når det gjelder energieffektivitet

I tillegg til bruk av impregnert tape var den beste måten å garantere en effektiv forsegling for den nedre delen av balkongene og for alle disse romgjennomføringene i form av rør, kabler osv. å bruke en hybrid flytende membran SP925, et høyeffektivt produkt som kan påføres med pistol, børste eller pensel, og som garantert er vann- og lufttett. 

På alle disse punktene der akustisk og termisk isolasjon måtte forsterkes, ble det elastiske skummet FM330 påført,  illbrucks PU-skum som garanterer en overlegen elastisk modul > 35 % for å ta opp de dimensjonale variasjonene som forårsakes av materialenes utvidelse og sammentrekning.