SP510 - Univerzální stavební tmel

Stvořen pro boj na více frontách

Pro boj na více frontách byl stvořen nový univerzální tmel illbruck SP510. Jde o všestranný materiál, který dokáže pokrýt široké spektrum aplikací od tmelení a vyplňování až po lepení. Zvládá klasické stavební spáry s velkými dilatacemi, aniž by později docházelo k jejich praskání či k utržení od podkladu. Poradí si rovněž s běžnými spárami a trhlinami v interiérech i exteriérech, na které se běžně používají silikonové, akrylové nebo polyuretanové tmely. SP510 dokáže tyto technologie plnohodnotně nahradit. Uplatnění najde i jako pevné lepidlo k fixaci parapetů, lišt a schodnic.

SP510 je postavený na hybridní formulaci, což znamená, že neobsahuje žádné škodlivé látky, je plně přetíratelný, velmi elastický a příjemně zpracovatelný i bez vyhlazovacích prostředků. Kapitola sama o sobě je jeho vytlačitelnost. Každý, kdo někdy pracoval s polyuretanovým tmelem ví, že průměrnou pistolí je doslova úmorné s takovým produktem pracovat. Naproti tomu s SP510 je to spíše zážitek. Tmel jsme zkoušeli aplikovat tou nejjednodušší rámovou pistolí za pár korun a museli jsme uznat, že mačkání spouště šlo jako po másle.

Uplatnění tmelu SP510 je opravdu velmi, velmi široké. Jestliže nepotřebujete z jakéhokoliv technického důvodu speciální materiál, nabízí se okamžitě možnost univerzálního řešení. Položme si jednoduše otázku, proč s sebou nosit akrylový tmel, s kterým potřebuji vytmelit spáry mezi sádrokartonem a stěnou, montážní lepidlo na přilepení podlahových lišt a nakonec silikon na utěsnění spár na venkovní terase? SP510 tyto typizované aplikace s přehledem zvládne a ještě s kvalitnějším výsledkem. „Vícefrontové“ využití je tedy hlavní motivací proč mít SP510 neustále u sebe.

Univerzální stavební tmel illbruck SP510 je dodáván v kartuši 310 ml ve světle šedé barvě nebo v salámech 600 ml v barvách světle šedá, betonově šedá a bílá. Je certifikován dle ČSN EN 15651-1.