Ontdek onze merken

Onderaansluiting dakraam pannendak

Productinformatie

Verwerkingsinstructies ME350 INTERIOR MEMBRANE PRO (vliestape)

Verwerkingsinstructies ME350 INTERIOR MEMBRANE PRO (vliestape)

Voorbereiding

Ondergronden dienen droog, vet-, en stofvrij te zijn en ontdaan van alle losse deeltjes, die een goede verkleving verhinderen. Op zeer poreuze en natte ondergrond en bij zeer lage temperaturen, raden we aan de ondergrond te bewerken met ME904 Butyl- & Bitumen Primer Eco.

Verwerking

De breedte van de vliestape moet worden bepaald aan de hand van het gevel- of kozijndetail inclusief de interieur en exterieur zijden van de aangrenzende voeg. De aanbevolen breedte voor het hechtvlak van de vliestape op vlakke materialen is minimaal 15 mm. De voeg dient met een geschikt isolerend materiaal gevuld te worden. Indien nodig een primer en aandrukroller gebruiken.

 

Verwerkingsinstructies FM330 PERFECT ELASTIC FOAM PRO

Verwerkingsinstructies FM330 PERFECT ELASTIC FOAM PRO

Voorbereiding

Ondergronden dienen licht vochtig, voldoende draagkrachtig en stof- en vetvrij te zijn. Zo nodig (poreuze) ondergrond vooraf bevochtigen met bijv. een plantenspuit. Vervormbare bouwdelen zoals isolatieplaten, vooraf voldoende fixeren.

Verwerking

Bus voor ieder gebruik gedurende minimaal 20 seconden krachtig schudden. Spuit de adapter ring van het pistool vooraf goed in met AA291 Adapter Smeerspray. Dit zorgt voor een langere levensduur van het pistool en voorkomt hechting van schuim, beschadiging van het busventiel en lekkage van de bus. Verwijder hierna de beschermkap van de bus en draai deze op het pistool of bevestig de AA210 Spray Nozzle. Bij het gebruik van een pistool kan de schuimhoeveelheid geregeld worden door de trekker en de instelling van de doseerschroef op het pistool. Voeg voor ca. 90% vullen. Bij voegen breder dan 30 mm en dieper dan 70 mm schuim in meerdere lagen, met tussenpozen van 1 á 2 uur, aanbrengen. Licht voorbevochtigen alvorens de volgende laag aan te brengen. Bij hergebruik van de bus steeds opnieuw schudden. Het pistool kan tot 4 weken op de bus blijven, mits rechtop bewaard. Voor een optimaal resultaat adviseren wij het gebruik van de AA250 Foam Gun Pro of AA270 Foam Gun Ultra.

Verwerkingsfilm FM330 PERFECT ELASTIC FOAM PRO
Verwerkingsinstructies ME301 Foliekleefband

Verwerkingsinstructies ME301 Foliekleefband

Voorbereiding

De hechtvlakken moeten droog zijn, vrij van olie, vet en stof en mogen geen stoffen bevatten die het verlijmen tegengaan.

Verwerking

ME301 Foliekleefband wordt gefixeerd door het schutfolie te verwijderen en op het doorvoermateriaal, bijvoorbeeld ontluchtingsbuizen, dakpansgewijs overlappend te monteren met de dampremmende folie, zodat een luchtdichte verbinding ontstaat. ME301 Foliekleefband goed aandrukken op de te verlijmen ondergrond.



Ook interessant....